به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار به نقل ازسرويس فناوري ايسنا، کاوشگر «پيشگام» ايران، روز دوشنبه و در آستانه دهه مبارک فجر، همراه با موجود زنده به فضا پرتاب شد.
تصاوير ويدئوي منتشره از پرتاب و بازگشت موفقيتآميز «پيشگام»، با استفاده از سيستم تلهمتري از طريق دوربينهاي نصب شده روي بدنه و داخل کاوشگر «پيشگام» فيلم برداري شده که مراحل مختلف پرتاب، جدايش پيشران و فاصله گرفتن آن از کره زمين را به خوبي نشان ميدهد.
نخستين ميمون فضانورد ايراني با نام رسمي «پيشگام» و غيررسمي «آفتاب» پس از پرتاب به ارتفاع 120 کيلومتري زمين، در روز دوشنبه، به سلامت از يک سفر 16 دقيقهيي زيرمداري به زمين برگشت. اين ميمون با سفر تاريخي خود گشايشگر دروازههاي فضا به روي دانشمندان کشورمان شد.
کاوشگر «پيشگام» از چهار بخش «مجموعه موتور، متشکل از اجزاي قفسه دم، بالکهاي پايدار ساز، بلوک تنظيم ارتفاع، موتور و نازل»، «سکوي پرتاب براي پرتاب مجموعه»، «ايستگاههاي زميني براي برقراري ارتباط با کاوشگر و دريافت اطلاعات بصورت زمان واقعي» و «محموله متشکل از اجزاي کپسول زيستي سامانه خدمات (الکترونيک، مخابرات و پردازش) جدايش سازه و جدايش بازياب موجود زنده» تشکيل شده است.
پرتاب موفقيتآميز «پيشگام» به فضا، بازتاب گستردهاي در رسانههاي داخلي و خارجي و از جمله واکنش سخنگوي وزارت امور خارجه آمريکا را به دنبال داشت که ارسال کاوشگر پيشگام به فضا را برخلاف قطعنامه سازمان ملل متحد خوانده بود.
فاضلي، رييس سازمان فضايي ايران نيز در پاسخ به اين واکنش، ماموريت کاوشگر «پيشگام» را کاملا صلحآميز و يکي از مصوبات شوراي عالي فضايي ايران دانست.
به اين ترتيب و به اذعان يک موسسه بينالمللي در مقاله منتشر شدهاش، ايران جزء پنج کشور نوظهور در عرصه فضايي بوده و اين موسسه تاکيد کرده که ايران بالاترين نرخ رشد را در فعاليتهاي فضايي تجربه کرده است.